Vecka 36 - av: Sofie Sarenbrant

"Sommarsäsongen i det lilla fiskelägret Brantevik är över för den här gången. För familjerna Winter och Malm har det varit en regning semestervecka och stämningen är inte på topp. De bästa vännerna Johanna och Agnes är båda gravida och inom några få veckor kommer de att vara mammor. I ett försök att ändå avsluta vistelsen på ett bra sätt bestämmer sig paren för att gå och sjunga karaoke på den lokala hamnkrogen. Men något går fruktansvärt fel och på morgonen när de andra vaknar är Agnes borta. Agnes försvinnande blir veckans stora nyhet och polisen och media arbetar var och en på sitt håll för att finna en lösning på gåtan. Men det blir en kamp mot tiden och allt tar en oväntad vändning när en död, gravid kvinna hittas uppspolad på en strand..."

Jag tyckte att boken var spännande, nervkittlande och fängslande. Det är roligt att författaren varvar de olika kapitlen har valt att beskriva olika personers synsätt och arbetssätt i de olika kapitlen. Att författaren valt att ha en gravid kvinna som huvudperson är spännande eller som Anna Laestadius Larsson skriver: Sofie Sarenbrant har uppfunnit en ny genre ´gravidthrillern´.Bild: cdon.com

Jag har pendlat mellan hopp, gråt och förtvivlan när jag läste boken och kan verkligen rekommendera den! Gillar ni deckare, så gillar ni den!

Kommentera här: