Flygvapenmuseumet

 
I fredags var vi på Flygvapenmuseumet i Linköping. Det syntes att Max tyckte att det var roligt att få komma nära alla stora flygplan. Ska jag vara ärlig, så hade nog Andreas minst lika roligt som Max. Leeah sov bort det mesta av tiden, och vaknade lagom till att vi kom till upplevelsedelen, så hon vaknade i precis rätt tid.
 
Jag tycker om museumets matsäcksavdelning, där en hel vägg täcks av Jan Lööfs fantastiska figurer. Vi hade i alla fall en toppendag i Linköping. Tyvärr slutade den med sprucken läpp och blodvite för Max precis när vi skulle gå hem, så i måndags fick vi besöka tandläkaren. Men hans tänder verkar inte vara skadade som tur är.

Att koka egen buljong

För några veckor sen kokade jag egen grönsaksbuljong. Jag tog de rotfrukter jag hade hemma. Det blev potatis, morötter, purjölök, lök, broccoli, palsternacka, lagerblad, salt, pepparkorn och lite kryddor.
 
 
Man ska skala och finhacka grönsakerna. Häll dem i en stor gryta och täck grönsakerna nätt och jämt med vatten. Låt puttra med lock på svag värme i någon timme, tills grönsakerna blivit mjuka och går att mosa. Använd en slev och tryck grönsakerna mot kastrullbotten för att klämma ut all smak. Sila sedan blandningen och behåll spadet. Låt det koka utan lock tills hälften av vätskan försvunnit. Nu har du koncentrerad grönsaksbuljong kvar. Frys sedan in i istärningsbyttor.
 
 
Dock så blev inte min jättekoncentrerad, då jag fick lite bråttom på slutet och skulle iväg. Men jag får ju bara ta någon eller några extra tärningar i maten. Fördelen med egen buljong, är att man slipper alla tillsatser såsom natriumglutamat (E621), jästextrakt och färgämnen.

Lek på gården

 
Förra veckan, veckan efter påsken, var Andreas ledig hela veckan. På onsdagen var vi först på babysim hela familjen och på eftermiddagen var det dags för Max's minisjung. Efter det var vi ute och lekte ett tag. Solen var framme, men tyvärr var det väldigt blåsigt så efter ett tag hade vi allihopa tröttnat och gick hem och åt middag.