Rymdkalas

I går hade Max sitt sex-årskalas för släkten. Han hade själv bestämt att kalaset skulle vara på landet och vi var lite oroliga eftersom det regnade hela natten till lördagen. Men solen sken faktiskt på kalset, så vädret kunde vi inte klaga på.
 
Max hade bestämt att det skulle vara rymdkalas, och så blev det. Allt från inbjudningarna till dekorationerna, servisen och tårtan var hämtade från Star Wars. 
 
Barnen fick egna masker och Darth Vader hade varit där och tagit barnens godis, så alla barn fick gå på godisjakt. Som tur var så hade Darth Vader råkat tappa godiset från rymdraketen och godiset hade fastnat i ett träd. 
 
Max var nöjd med kalaset och hela dagen idag har han lekt med leksakerna som han fick i går. Ett stort tack till alla som kom igår och gjorde kalaset så lyckat! 

Redo för skolstart

Idag var Max och jag (och lillasyster) nere på stan för att fixa det sista tillskolstarten. Tydligen ska den lilla pojken som kom upp på mitt bröst för snart sex år sedan börja i förskoleklassen. Det är bara två veckor kvar tills skolstarten. Han har varit väldigt bestämd med vad han har velat ha för saker. Det har inte gått att övertala honom till något annat.
Inneskor från Crocs och ryggsäcken hittade vi idag på Väskmakar'n. Max har länge sagt att han skulle ha en väska med Darth Vader och två Stormtroppers. Han har haft ett långt utlägg om hur de två Stormtrooperna ska stå eller gå och hur långt bakom de ska vara. I väskaffären fanns det dock ingen sådan väska. Han provade några olika och så fort han provade den här, så utbrast han: Den är jätteskön, mamma! Den är perfekt!
 
Gympapåsen, pennskrinet och pennorna köpte vi i Legoland. Det var där han kom på att han även ville ha Lego Ninjago-tillbehör till skolan (men han var bestämd med att inte ha någon ninjago-väska) Skrivboken hittade jag efter mycket letande på Heromic. Gympakläderna hittade vi på Stadium, och det var till Max stora glädje Zlatans märke. Till gympan fick han även ett par gympaskor från Nike. Det saknas bara t-shirts till gympan, men han har bestämt att han vill ha några från IFK Norrköping, då det får vi köpa en annan dag.
 
Vi har även köpt nya chinos till honom till första skoldagen. Men någon ny t-shirt eller tröja ville han inte ha. För då ville han allra helst ha grodtröjan som han fick tidigare i somras.
 
 
Nu är han redo för skolstarten, men är jag??