Lillans andra födelsedag

Torsdagen den 16 juli, när vi var i Danmark, fyllde lillan två år. Det firade vi med frukost på sängen med sång och paket. Men frukosten ville hon sedan äta vid frukostbordet så efter att hon hade öppnat färdigt paketen så satte vi oss vid frukostbordet och åt.
 
För efter frukosten så tog vi bilen och åkte till Legoland.
 
Andreas och barnen började dagen med att släcka bränder och leka brandmän. Sen tittade vi såklart på olika legodjur som fanns runtom i parken. Även vid karuseller och attraktioner som barnen var för små att åka fanns det något roligt för dem att titta på.
 
Max och Andreas åkte några karuseller som Leeah var för liten för. Sen åkte vi massa tåg och lugna karuseller, som även Leeah kunde åka med i.
 
Vi besökte både en Star Wars-utställning, där det hade tagit fyra månader och mer än 5 miljoner legobitar att bygga modellen av LEGO® X-wing Starfighter, som är Luke Skywalkers rymdskepp.
 
Sen tog vi u-båten ner under vattnet och besökte Atlantis, den förlorade staden, och alla legodykarna nere i vattnet.
 
Både Max och Leeah tyckte att Miniland var roligt, så där var vi väldigt länge och bara tittade på alla fordon som rörde sig och följde efter tåg som åkte under tunnlar.
 
På slutet av dagen åkte vi safaribilar runt vilda afrikanska djur. Max verkade tycka att det var roligast att köra bilen medan Leeah var mest intresserad av djuren.
 
Jag kan verkligen rekommendera att besök till Legoland, vi kommer troligtvis tillbaka om några år! Det fanns saker som vi inte hann med och saker fortfarande som vi kan upptäcka, som barnen var för små för. Det fanns något för alla, oavsett om du är ett år, tretton eller trettio.

Mer från Danmark

Sista dagen i Danmark tog vi bilen och åkte till den lilla staden Vorbasse, där det anordnades en stor marknad. Vi hade tur med vädret, för det var lite kallt men solen kom fram mellan molnen ibland. När vi kom hem till stugan igen så öppnade sig nämligen himlen och det regnade till och från hela eftermiddagen.
 
Där såldes allt från bilar, frukt, mat och loppisfynd till hästar, höns och kattungar. Max försökte tjata till sig en höna som han ville ta med sig hem. Trots upprepade försök att berätta att vi inte kunde ta med oss en höna i bilen hem så vägrade han ge sig. Vi fick snabbt gå därfifrån för att få slut på hans tjat.
 
En jättestor del av marknaden bestod av tivoli. Barnen tyckte att det var jätteroligt att gå förbi där och titta.
 

Simskoleavslutning och kalas

I fredags var det dags för simskoleavslutning på landet. Max och hans kusin har varit med på simskolan i år, men Max hann bara vara med sista veckan eftersom vi var i Danmark första veckan. Max ville inte vara med på avslutningen utan hann hoppade i vattnet efter att alla andra barn hade simmat klart. Men Leeah ville bada hela tiden, hon som inte ens hade varit med på simskolan.
 
Efter simskoleavslutningen åkte vi vidare på 9-årskalas då Andreas "systerdotter" fyllde år.