Hjälp att hjälpa...

 
Kyrkan, där vi går på Öppna förskolan, har i år Julkartonger. Det betyder att de som har det mer gott ställt kan få skänka julvaror, och några andra basvaror, i en kartong till kyrkan. Söderledskyrkan och Klockaregården delar sedan ut kartongerna till de som behöver det mer, dagarna innan jul.
 
Vi har börjat fylla en kartong hemma, men måste handla lite mer varor för att den ska bli fylld. Kan vi hjälpa någon annan att få en bättre jul så gör vi det gärna.  

Städdag

 
 
I lördags lämnade vi bort båda barnen och hade en romantisk dag nere i källaren. Vi rensade nämligen i källarförråden. Ett antal kartonger försvann och väldigt mycket skräp kastades iväg, i går. Andreas åkte iväg med skräpet igår när jag var hemma med en sjuk liten Leeah.

Pepparkaksbak

I lörsdags kväll slängde jag ihop en pepparkaksdeg. Så i går förmiddag var det pepparkaksbak här hemma. Vi passade på när pappan i huset var iväg över helgen. Han är ändå inte är så förtjust i allt stök kring julbaket.
 
Båda barnen kämpade och fick till några pepparkakor. Max åt i och för sig upp den mesta degen som han skulle baka med och Leeah försökte leka med utstansarna emellanåt.
 
Leeah var inte alls förtjust i degen, men de färdiga kakorna var desto godare!
 
 Det blev ett antal kakor, så nu är vi lite mer redo för julen!