I blåbärsskogen

I dag var lillan och jag ute i blåbärsskogen. Vi var även ute en sväng igår med Max och farmorn, men då kom vi för nära sjön så båtarna var mer intressanta än bären. Vi har nämligen tillbringat helgen på landet, där Andreas har bytt altantaket när vi inte har tillbringat tiden i skogen.

Idag plockade vi både lingon och blåbär. Och så har vi kvar lite lingon från gårdagen, så i veckan får jag nog göra rårörda lingon eller lingonsylt. 

Gatufest på landet

Den här helgen har vi spenderat på landet. I lördags var det dags för gatufest. Den förra vi hade var för fyra år sedan så det var på tiden. I år började vi med att gå tipspromenad och genomföra femkamp i lag om fyra.
 
Senare på kvällen, när alla började bli hungriga, blev det kräftskiva. Kräftor fick man ta med själv och arrangörerna bjöd på bland annat västerbottenspaj, pastasallad, broccoli- och purjolöspaj, bröd med olika sorters ostar och korv med bröd och pasta till barnen.
 
Festen fortsatte med musikquiz framåt kvällen och prisutdelning när det nästan var natt.
 
Tack till Peter, Daniel och Andreas som anordnade en jättetrevlig gatufest!

Fyraårskalas för storkillen

På grund av allt som har hänt sista tiden, så har jag inte hunnit berätta om när våran lillkille fyllde år, så därför kommer det nu. Lite sent, men bättre sent än aldrig.
 
Måndagen den 10 augusti fyllde vår kille fyra år. Självklart så blev han väckt med sång, paket och frukost på sängen, som han senare åt vid sitt lilla bord.
 
Dagen innan, hade vi det stora fyraårskalaset med släkten. Något barnkalas hade han inte frågat om, så det struntade vi i. Men han hade själv bestämt vad han skulle bjuda på. Ahlgrensbilar-pannacotta och pannkakstårta stod högst upp på önskelistan.
 
Vi lyckas tydligen allt som oftast pricka in fotboll på tv:n när det är kalas (jag har en väldigt fotbollstokig släkt), så några satt bänkade framför tv:n innan fikat, medans barnen och några vuxna lekte inne på barnens rum. Efter ett tag var det dock blandat med både barn och leksaker överallt. Men är det kalas, så ska det ju synas att det är kalas.
 
Jag tror att Max var väldigt nöjd med sitt firande.