Kompetensutvecklingsdag

I tisdags var det dags för den här terminens första skapandegrupp. Hela förmiddagen var jag iväg. Den här gången startade vi faktiskt ute i skogen, där vi skulle vara i relation med det gröna. Vi fick känna, klämma, lukta eller på annat sätt hitta det gröna i skogen. Sen skulle vi i par hitta totalt tio gröna saker. Dessa skulle vi senare nyansbestämma med hjälp av flaskfärg och tempablock. Sen skulle vi rita av en detalj med enbart blyerts.
 
Väl inne igen så fick vi diskutera dagens uppgifter samt titta igenom varandras saker. Sen fick vi som vanligt en läxa som vi ska göra på jobbet innan nästa gång.
 
Så roliga de är de här dagarna med skapandegruppen. Den här gången var det väldigt  skönt att få komma iväg ut i skogen och bara vara och själv få göra lite uppgifter utan massa passande och fixande.

Kreativ verkstad

Igår fick Leeah feber, som mest var den uppe på 39.9 med alvedon i kroppen. Och i natt vaknade hon fler gånger och feberkrampade. Som tur var så gick alla kramper över efter bara någon minut så vi behövde aldrig åka in till barnakuten. Så idag vabbar jag, och Max fick också vara hemma med oss.
 
En stund efter lunch var båda barnen pigga och uttråkade och Max frågade om han fick måla. Så målarfärgerna åkte fram till båda barnens förtjusning.
 
Sen åkte istället ritblocken och färgpennorna fram tillsammans med några klistermärken. En stund orkade de vara väldigt kreativa.
 
 
Just nu sitter och ligger barnen i soffan och tittar på tv'n. När Andreas kommer hem sen ska jag åka och handla födelsedagspresent, för om Leeah är frisk till på söndag så vankas det kalas för barnens kusin.

I kvällssolen

Just nu är vi ute i kvällssolen. Max och Leeah leker med två kompisar medans Andreas är och handlar. Det gäller att passa på att vara ute när solen är framme. Om några månader kommer vi troligtvis inte kunna vara ute så här dags.