Astrid Lindgrens Värld

I går var det dags att följa med öppna förskolan och barnens musiklekis till Astrid Lindgrens Värld igen. Vid åtta på morgonen gick bussen från Söderledskyrkan och barnen skötte sig väldigt bra på vägen dit. I år gick det fort att komma igenom biljettkassorna och därför hann vi till den första föreställningen hos Pippi. Efter föreställningen var det både ringdans och kramkalas med Pippi och hennes pappa,
 
Sen gick vi till Lottas lilla kvarter där barnen fick springa omkring och leka medans vi vuxna fixade iordning lunchen. Vi skulle grillat, men korven råkade jag glömma hemma. Barnen var nöjda med pannkakor, köttbullar och lite makaroner och jag fick smaka korv av en annan familj och så åt jag köttbullar.
 
Sen besökte vi Törnrosdalen och Körsbärsdalen, som var nytt för mig och barnen. I Köksbärsdalen hade skådespelarna repetition så där stannade vi ett tag och tittade.
 
Sen gick vi till Emils hus i Lönneberga, där Emilsteatern precis hade avslutats så barnen fick prata med figurerna. Här vaknade Noah, som somnade innan maten, och tyckte att Emil hade en bra tomt att springa omkring på.
 
Efter Emil gick vi förbi Saltkråkan och Lotta på Bråkmakargatan innan bussen rullade hem igen vid fyratiden.

En helg i gamla Linköping

Igår blev barnens övernattningsplaner inställda så istället tog vi bilen över till gamla Linköping. 

Självklart ville barnen köpa karameller och Andreas fick brända mandlar hos handlaren. Sen strosade vi runt i kvarteren eftersom vädret var helt underbart. Innan vi åkte hemåt så hade vi besökt både tvålmakaren och Cloettaaffären. 

Nytt till spring i benen

- Det här inlägget är i samarbete med Sportamore och innehåller adlinks -
 
Med i spring i benen och växande fötter så var det dags att uppdatera barnens skogarderob. Leeah fick ett par vita och rosa gympaskor från Adidas.
 
Även Max fick ett par likadana skor fast i en annan färg.
 
Jag beställde skorna från Sportamore och passade på när det var 25% rabatt på ena paret och extra rabatt vid köp av två par skor. Jag vet inte vilka ni är som läser bloggen. Vill ni att jag tipsar om sådana här rabatter till er när de är aktuella? Skriv i så fall en kommentar,
 
Glöm inte att klicka på hjärtat så att jag vet vilka inlägg ni gillar!