Kalashelg

 I lördags väckte vi lillan med sång och paket, eftersom vi då fick en treåring i huset. Hon hade önskat sig godis i paketen och fick därför det på frukostbrickan.
 

Sen efter lunch åkte vi ut till min morfars land och hade släktträff. Leeah ville ha med sig en Olof-tårta så det fick jag fixa så vi kunde ta med oss.
 
På söndagen hade vi Leeahs födelsedagskalas för den släkten och de närmasta vännerna som inte firade henne på lördagen. Då bjöd hon på pannkakor och Elsa-tårta, helt enligt hennes beställning.
 
Jag hoppas att hon är nöjd med sina kalas, våran lilla ungsork. Hon, som på de här tre åren, har utvecklats till en bestämd liten dam med en vilja av stål och som vet vad hon vill här i livet. Ibland gör hon som vi säger och ibland gör hon helt tvärtom. Hon har koll på omvärlden runt henne och vill pröva allt som hennes bror gör. Hon älskar att leka och låtsas att saker finns och har svar på tal när man ifrågasätter hennes argument. Hon har glimten i ögat och ger sig gärna ut på äventyr själv. Hon är så gosig och kramig och vill gärna mysa. Ofta. Man har alltid roligt med henne och hon går oss på nerverna lika mycket som hon får oss att skratta. Tack för att du kom till oss Leeah!!

Sommar i skärgården

Förra veckan var jag och barnen ute i skärgården och hälsade på min farmor och farfar. Vi började dagen med att plocka blåbär och försökte få till några bra sommarkort på barnen. Sen fick Noah mest ligga på en filt i skuggan. Han var nog den som var mest nöjd med dagen. Det verkade härligt att ligga och titta på träden som vajade lite.
 
Sen tog vi den obligatoriska promenaden ner till båtbryggan. Efter en bit såg jag att Max och farfar Sten promenerade hand i hand. Är det bara jag som tycker att det ser så trevligt ut när man ser olika generationer promenera tillsammans och prata?
 
Den här gången blev det ingen fisketur för barnen,det blev bara att tömma båten på lite vatten. Vi ska försöka åka ner någon mer gång i år och då kanske vi åker ut och fiskar. I år blir det faktiskt premiär för Leeah om de åker ut med båten.
 
Det är ett sånt skönt lugn hos farmor och farfar. Det är synd att man inte har tiden att åka dit lite oftare.